Alerta Expirare ITP

Ai primit amenda în trafic pentru ITP?

Dacă te regăsești prea des în situația de a circula cu inspecția tehnică periodică expirată, s-ar putea să ai nevoie de o soluție rapidă și eficientă pentru a evita această problemă în viitor.

De ce să te expui riscurilor și potențialelor amenzi atunci când poți beneficia de servicii profesioniste și rapide pentru rezolvarea acestei situații neplăcute?

Completează Alerta
Alerta Expirare ITP

Te anuntam noi cand expira!

Completeaza formularul de mai jos si va vom putea notifica in prealabil cu 5 zile cand Inspectia Tehnica Periodica va expira prin SMS si Email, daca doriti acest lucru, iar daca a expirat statia ITP iti sta la dispozitie.

Alerta Expirare ITP

DD slash MM slash YYYY
Te anuntam noi cand expira ITP

Cum aflii data expirarii ITP?

Există câteva modalități prin care poți afla data expirării ITP (Inspecției Tehnice Periodice) pentru autovehiculul tău:

1. Verifică pe Certificatul de Înmatriculare (talonul mașinii) – data expirării ITP este trecută pe acest document.

2. Verifică pe Certificatul ITP primit la ultima inspecție – pe acesta este înscrisă data la care expiră valabilitatea.

3. Accesează site-ul Registrului Auto Român (RAR) – secțiunea „Verificare Înmatriculare” – unde poți introduce numărul de înmatriculare al mașinii și vei vedea data expirării ITP.

Cat timp poti circula cu ITP Expirat?

Nu este permis să circulați deloc cu ITP-ul expirat la mașină. Dacă vă aflați în trafic cu un autoturism al cărui ITP a expirat, veți fi sancționat de polițiști în două moduri:

1) Veți primi o amendă pentru conducerea unei mașini fără ITP valabil.

2) Veți primi o a doua amendă pentru conducerea unei mașini a cărei înmatriculare a fost suspendată automat din cauza ITP-ului expirat.

Totalul amenzilor pentru această abatere dublă poate ajunge până la suma de 6.600 lei. În plus, polițiștii vă vor reține atât talonul cât și plăcuțele de înmatriculare ale autoturismului. Prin urmare, nu aveți permisiunea să circulați nici măcar o singură zi cu ITP-ul expirat la vehiculul personal.

Sanctiuni

Amenda ITP Expirat

În cazul în care ITP-ul unui autovehicul expiră, conducerea acestuia este considerată o contravenție penalizată cu 9-20 de puncte de amendă.

În 2024, un punct echivala cu 185 de lei, astfel că amenzile sunt cuprinse între 1.665 și 3700 de lei[1]. Amenzile cumulate pot ajunge la 6.800 de lei.

Poliția poate elibera o dovadă fără drept de circulație și reține talonul și plăcuțele de înmatriculare ale mașinii. În acest caz, șoferul poate deplasa mașina doar pe platformă.

ITP-ul trebuie făcut obligatoriu la RAR și costă între 465 de lei și 685 de lei.

Amenda ITP Expirat

Cele mai des întâlnite probleme tehnice constatate de inspectorii RAR sunt la instalația electrică de iluminare și semnalizare (26,73%), emisii poluante (21%), punți, jante, anvelope și suspensie (11,56%), vizibilitate (12%), dar și la sistemele de frânare (4%) sau direcție (1,5%)

acte necesare itp

Acte Necesare pentru ITP Expirat

01

Carte de Identitate Vehicul

02

Certificatul de inmatriculare

03

Buletin de identitate

Precizari privind datele personale

Va informam ca datele declarate de dumnevoastră servesc exclusiv desfasurarii activitatii de notificare a dumneavoastra, iar utilizarea lor respecta integral prevederile Legii nr 129/2018 privind protectia datelor cu caracter personal, cat si Regulamentul 2016/679 UE privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera cirulatie a acestor date.

Datele nu sunt puse la dispozitia vreunui beneficiar, colaborator sau test al societatii Euro Auto Service SRL, cu exceptia autoritatilor abilitate prin lege sa le solicite. Datele sunt preluat de societatea Euro Auto Service asa cum au fost furnizate de dumneavoastra si nu este necesara corectarea lor in timp, ca urmare a aparieti unor modificari.

In situatia in care doriti verificarea exactitatii datelor personale in evidentele societatii Euro Auto Service SRL, puteti adresa o cerere societatii noastre, in care sunteti rugat sa precizati motivul verificarii. Puteti solicita rectificarea, actualizarea sau stergerea datelor incomplete sau inexacte, precum si transformarea in date anonime a celor a caror prelucrare nu este conforma Legii nr. 129/2018, in masura in care prezentati si o argumentare din care sa rezulte clar motivele intemeiate ale acestei actiuni.