Statie ITP Constanta

La Euro Auto Service și Stația ITP Constanța, autorizată RAR sub codul CT060, ne dedicăm să oferim servicii superioare de inspecție tehnică periodică. Suntem pregătiți să identificăm și să remediem rapid problemele vehiculului dumneavoastră.

Avantajele Colaborării cu Service ITP – Euro Auto Service

 1. Expertiză Tehnică:
  • Echipa noastră, formată din mecanici, vopsitori și tinichigii cu experiență, asigură că orice problemă detectată va fi rezolvată prompt și eficient, reducând riscul de respingere la inspecție.
 2. Servicii Complete și Imediate:
  • Suntem echipați să gestionăm orice provocare, de la reparații simple, cum ar fi înlocuirea unui bec ars, la probleme complexe precum jocuri ale direcției, probleme cu frânele, înlocuirea parbrizului fisurat și montajul rezervoarelor GPL, toate pe loc.
 3. Preverificare Gratuită și Reinspectie Gratuită:
  • Oferim o preverificare gratuită pentru a identifica eventualele probleme înainte de inspecția oficială, reducând semnificativ riscul de respingere. În plus, reinspecția este gratuită, asigurându-vă că vehiculul dumneavoastră va trece inspecția fără costuri suplimentare.

Fiecare client care a apelat la serviciile noastre a plecat cu inspecția realizată, beneficiind de profesionalismul și dedicația echipei noastre.

Spune-ne când îți dorești inspecția ITP și te vom suna noi.

DD slash MM slash YYYY
Alege data inspectiei
Nume

Pret ITP Constanta

La Euro Auto Service, vă oferim un serviciu rapid și sigur, specializat în inspecții tehnice periodice pentru o gamă variată de vehicule. Indiferent dacă aveți un autoturism obișnuit sau un 4×4, un autoturism taxi sau o autoutilitară sub 3.5 tone, inclusiv pentru transport alternativ, suntem aici pentru a vă asigura că circulați în siguranța. Autorizația R.A.R. este garanția angajamentului nostru față de calitate și profesionalism, oferindu-vă încrederea că ați făcut cea mai bună alegere pentru ITP din Regiunea Sud-Est.

Deși costurile noastre pot parea puțin mai mari, oferim o preverificare gratuită care reduce semnificativ șansele de respingere la inspecție. Plus, reinspecția este gratuită, spre deosebire de alte stații unde aceasta poate costa jumătate din prețul unei inspecții complete.

Tarifele noastre pentru diferitele categorii de autovehicule sunt următoarele:

ITP TAXI / TRANSPORT ALTERNATIV

120 RON

Alerta EXPIRARE ITP inclusa

PRE-VERIFICARE Gratuita

OBFCM Gratuit

Reinspectie

50 RON

GRATUITA

ITP autoturism < 3.5T

150 RON

PRE-VERIFICARE Gratuita

OBFCM Gratuit

Alerta EXPIRARE ITP inclusa

Reinspectie

50 RON

GRATUITA

itp autoturism 4×4

200 RON

Alerta EXPIRARE ITP inclusa

PRE-VERIFICARE Gratuita

OBFCM Gratuit

Reinspectie

50 RON

GRATUITA

itp autoutilitara n1 < 3.5T

200 RON

Alerta EXPIRARE ITP inclusa

PRE-VERIFICARE Gratuita

OBFCM Gratuit

Reinspectie

50 RON

GRATUITA

Prețuri ITP Constanța – Euro Auto Service (cu TVA inclus)

 • Autoturisme ITP/ TAXI – 120 lei
 • Autoturisme 4×2 – 150 lei
 • Autoutilitare – 200 lei
 • Preverificare GRATUITA
 • EU6 – OBFCM – GRATUIT
 • Reinspectie GRATUITA

Ce Înseamna o Inspecție Tehnica Periodica?

Inspecția Tehnică Periodică (ITP) este o evaluare tehnică obligatorie și periodică care asigură că fiecare vehicul respectă normele de siguranță și de mediu. Procesul include următoarele operații:

 • Identificare autovehicul
 • Fotografiere autovehicul
 • Verificare faruri, instalatie electrica, emisii poluante
 • Verificare frane
 • Verificare jocuri, aspect general
 • Fotografiere finala(dupa caz)
 • Introducere date in calculator
 • Completare C.I. in anexa
 • Completare date in registrul de evidenta itp
 • Eliberarea documentelor autovehiculului.

Pentru mai multe detalii despre ITP, vă invităm să consultați pagina noastră dedicată Statie ITP Constanța – Informații ITP.

Durata și Frecvența Inspecției

Cât durează un ITP?

Durata unei ITP variază în general între 20 și 45 de minute. Factori precum starea tehnică a vehiculului, verificări suplimentare sau supracontrolul RAR pot influența timpul necesar.

Pregătirea corespunzătoare a vehiculului reduce durata verificării ITP. Acest lucru implică verificarea lichidelor, luminilor, anvelopelor și a altor componente esențiale.

Frecvența ITP

Frecvența reînnoirii ITP-ului depinde de tipul și vechimea vehiculului:

Tipul VehicululuiFrecvența Reînnoirii ITP
Vehicule pentru transportul persoanelor (>8 locuri)Anual
Vehicule destinate serviciilor de taxi, închiriere sau transport alternativSemestrial (la 6 luni)
Autoutilitare pentru transport comercialAnual
Ambulanțe și vehicule pentru asistență medicalăAnual
Tractoare și remorci cu MTMA > 3500kgAnual
Autoturisme cu vechime > 12 aniAnual
Autoturisme cu vechime < 12 aniBienal (la 2 ani)
MotocicleteBienal (la 2 ani)
Remorci cu MTMA < 3500kgBienal (la 2 ani)
Statie ITP Constanta

Valabilitate ITP 2024

 • Pentru vehiculele noi, prima ITP după 3 ani, apoi la fiecare 2 ani.
 • Vehiculele > 12 ani necesită ITP anual.
 • Autoutilitarele și vehiculele de marfă cu MTMA > 3,5 tone necesită ITP semestrial.

Valabilitate ITP autoutilitară

Autoutilitarele pentru transport comercial necesită ITP anual.

Acte necesare pentru ITP

Pentru efectuarea Inspectiei Tehnice Periodice, Registrul Auto Roman necesita utilizatorii sa se prezine cu urmatoarele documente:

 • Cartea de identitate a autovehiculului.In cazul in care autovehiculul este in leasing sau inregistrat pe societatea comerciala se admite copia cartii de identitate cu stampila in original.
 • Certificatul de inmatriculare al autovehiculului.
 • Cerere pentru efectuare ITP, completata la receptie.

Pentru o listă completă și detaliată a tuturor documentelor necesare, vă invităm să accesați pagina noastră dedicată, care oferă informații suplimentare și sfaturi utile.

Vă informăm că pentru efectuarea inspecției tehnice periodice a autovehiculului dumneavoastră nu este necesară prezentarea cărții de identitate a proprietarului și nici a asigurării de răspundere civilă auto (RCA). Prin urmare, prezența fizică a proprietarului nu constituie o condiție obligatorie pentru realizarea inspecției.

Reverificările pentru autovehiculele respinse la alte stații ITP nu sunt permise. În schimb, se poate efectua o nouă inspecție ITP completă. 

De asemenea, un autovehicul care nu îndeplinește parametrii necesari nu are permisiunea de a circula pe drumurile publice din România după respingere.

Programeaza ITP Constanta

Programeaza ITP online

Statie ITP Constanta

DD slash MM slash YYYY
Data dorita a programarii

Programeaza ITP telefonic

Statie ITP Constanta

Intrebari Frecvente

Conducerea unui vehicul fără ITP valabil sau cu ITP expirat se încadrează în clasa a IV-a de sancțiuni conform Codului Rutier, ceea ce înseamnă amenzi de între 9 și 20 de puncte. În această situație, Poliția Rutieră poate reține certificatul de înmatriculare al vehiculului. În cazul în care talonul este reținut, ITP-ul trebuie efectuat la reprezentantele Registrului Auto Român. Este esențial să mențineți ITP-ul vehiculului la zi pentru a evita aceste sancțiuni și pentru a circula legal.

By default, this panel is concealed and appears when the user clicks on the section title. Input relevant information about its title using paragraphs or bullet points. Accordions can enhance the user experience when utilized effectively. They allow users to choose what they want to read and disregard the rest. Accordions are often utilized for frequently asked questions (FAQs).

Dacă certificatul de înmatriculare (talonul) al autovehiculului este pierdut sau reținut, puteți efectua Inspecția Tehnică Periodică (ITP) doar în reprezentantele Registrului Auto Român (RAR). Este important să inițiați procedura de obținere a unui duplicat al certificatului de înmatriculare dacă acesta a fost pierdut. După obținerea duplicatului, puteți programa ITP-ul la orice stație autorizată.

Inspecția Tehnică Periodică (ITP) a unui autovehicul trebuie efectuată până la data expirării înscrisă în talonul autovehiculului, la secțiunea anexă. Această dată include și ora 23:59 din ziua înscrisă pe talon. Este esențial să vă asigurați că ITP-ul este reînnoit înainte de expirarea acestei date pentru a evita sancțiunile și pentru a circula legal.

Din păcate programul informational al Registrului Auto Roman nu funcționează duminica în toată țara. Ultimul ITP care se poate face în weekend este Sâmbăta la ora 13:30, apoi accesul este restricționat național.

NU exista nici o stație ITP deschisa Duminica, implicit nici una cu program NON-STOP, de aceea  va recomandam sa efectuați o programare în prealabil.

Dacă aveți un parbriz crăpat, vă recomandăm să veniți la stația noastră ITP pentru o evaluare. Inspectorul va putea constata gradul de degradare a parbrizului și vă va oferi recomandările necesare. În funcție de starea parbrizului, inspectorul vă va ghida dacă este necesară înlocuirea acestuia înainte de a efectua ITP-ul. Această evaluare vă va asigura că vehiculul dvs. corespunde normelor de siguranță pentru trecerea ITP-ului. 

Noile reguli ITP din 2023 aduc schimbări semnificative în procesul de inspecție tehnică periodică, inclusiv standarde mai stricte și proceduri actualizate. Aceste modificări vizează să crească siguranța rutieră și să asigure conformitatea vehiculelor cu normele de mediu. Pentru o înțelegere detaliată a acestor noi reguli și cum vă pot afecta, vizitați Cum vă afectează noul ITP din 2023.

Efectuati o programare online sau telefonica. ITP este necesar doar in cazul cand se circula pe drumurile publice, daca nu utilizati autovehiculul acesta nu este obligatoriu.

In cazul in care ITP este valabil, insa Politia nu a mentionat in certificat, va trebui sa va deplasati la ultima statie ITP in care a fost efectuat pentru eliberarea unui duplicat. De mentionat este faptul ca nu se va extinde perioada valabilitatii acestuia.

Programare ITP și ore de funcționare: De Luni – Vineri, 08:00-20:00 și Sâmbătă, 08:00-14:00. Pentru mai multe detalii și programări rapide, accesați Rezolvă grija ITP sâmbătă aceasta! Vă așteptăm cu drag

Normativele legislative nu specifica un termen pentru aceasta, așadar îl puteți efectua când doriți dumneavoastră.

Durata standard pentru o Inspecție Tehnică Periodică (ITP) este de aproximativ 20 de minute. Cu toate acestea, este important să ținem cont că în anumite cazuri, cum ar fi atunci când Registrul Auto Român (RAR) decide să efectueze verificări suplimentare, durata ITP-ului poate fi prelungită cu până la 40 de minute în plus. Aceste verificări suplimentare sunt efectuate pentru a asigura conformitatea completă a vehiculului cu standardele de siguranță și mediu.

Dacă nu mai aveți spațiu pe talon pentru înregistrarea ITP, nu vă faceți griji. La efectuarea ITP, stația de inspecție tehnică va completa o nouă anexă pentru certificatul de înmatriculare (talon). Această anexă va fi atașată la talonul existent. Astfel, veți avea toate înregistrările ITP actualizate și în ordine, fără a fi nevoie să înlocuiți talonul actual.

În cazul respingerii la Inspecția Tehnică Periodică (ITP), vehiculul nu este considerat conform pentru circulație pe drumurile publice. Veți primi un raport care detaliază defecțiunile găsite. Vehiculul trebuie reparat pentru a remedia aceste probleme, iar apoi trebuie readus la stația ITP pentru o nouă inspecție.

Cele mai comune motive pentru respingerea la ITP includ probleme legate de frâne, anvelope uzate, defecțiuni ale sistemului de iluminare și semnalizare, probleme de emisie și defecte la sistemul de direcție. Pentru a evita respingerea, este esențial să vă asigurați că vehiculul este bine întreținut și să remediați orice defecțiune înainte de inspecție. Detalii suplimentare și o listă completă a defectelor comune pot fi găsite pe Top 10 Defecte majore întâlnite la ITP.

Da, Euro Auto Service din Constanța oferă o gamă completă de servicii, incluzând atât reparații auto complexe, cât și efectuarea de inspecții tehnice periodice (ITP). Echipa noastră de specialiști este pregătită să intervină în rezolvarea oricărui tip de problemă tehnică, asigurând atât diagnosticarea, cât și repararea eficientă a vehiculelor în conformitate cu cele mai înalte standarde de calitate..

Nu ai gasit raspuns?

Verificare ITP Online

Începând cu anul 2010, Registrul Auto Român permite șoferilor să verifice valabilitatea inspecției tehnice online, necesitând doar seria cărții de identitate a vehiculului sau VIN (vehicle identification number) – seria de șasiu, cea de 17 caractere, ambele informații fiind incluse și pe CIV și pe talon.

Pentru a verifica valabilitatea ITP online, primul pas este să accesăm site-ul Registrului Auto Român, iar în noua pagină ce se va deschide, în formularul albastru vom completa seria cărții de identitate a autovehiculului sau cea de caroserie, adăugăm în dreptul săgeții roșii codul de verificare anti-robot și apăsăm pe butonul căutare. Sub formularul pe care am dat click, vom avea afișate informațiile din baza de date RAR despre autovehiculul căutat, inclusiv dacă mai are ITP valabil sau nu, implicit aflând și până când se mai poate circula cu autovehiculul respectiv până la următoarea inspecție.

De menționat este faptul că la autovehiculele noi, verificarea valabilității nu se poate face online, deoarece acestea nu au fost supuse unei inspecții tehnice, implicit nu au fost introduse în baza de date națională.

Alerta Expirare ITP

Alerta Expirare ITP

După ce ai verificat starea inspecției tehnice a vehiculului tău, îți recomandăm să folosești Alerta Expirare ITP pentru a primi notificări când se apropie data de expirare a inspecției.

Legislație ITP: România și Uniunea Europeană

Inspecția Tehnică Periodică este reglementată atât la nivel național în România, cât și în cadrul Uniunii Europene prin urmatoarele acte normative. Aceste legi stabilesc cadrele pentru efectuarea inspecțiilor, cerințele tehnice necesare vehiculelor, și periodicitatea acestora, reflectând angajamentul continuu pentru menținerea standardelor de siguranță și sustenabilitate.

Legislație România

 1. Ordonanța Guvernului nr. 81/2000 privind certificarea încadrării vehiculelor rutiere în normele tehnice privind siguranța circulației rutiere, protecția mediului și în categoria de folosință conform destinației, prin inspecția tehnică periodică.
 2. Regulamentul Național de Transport Rutier (RNTR 1) – Reglementări privind inspecția tehnică periodică a vehiculelor înmatriculate sau înregistrate în România.
 3. Ordinul Ministerului Transporturilor nr. 2.133/2005 – Detaliază condițiile în care se efectuează ITP, inclusiv periodicitatea și responsabilitățile deținătorului vehiculului.

Legislație Uniunea Europeană

 1. Directiva 2010/48/UE – Reprezintă o actualizare tehnică la Directiva 2009/40/CE, adaptându-la la progresele tehnice și clarificând anumite prevederi pentru a îmbunătăți eficacitatea inspecțiilor tehnice.
 2. Directiva 2014/45/UE – Abrogă Directiva 2009/40/CE și stabilește un cadru actualizat pentru inspecția tehnică periodică, introducând cerințe mai stricte pentru inspecțiile tehnice și extinzând domeniul de aplicare pentru a include mai multe categorii de vehicule.
 3. Regulamentul de punere în aplicare (UE) 2021/392 – Impune colectarea și transmiterea datelor privind consumul real de energie și emisiile de CO2 ale vehiculelor la fiecare inspecție tehnică periodică, vizând vehiculele echipate cu dispozitive OBFCM.

Testimoniale

4.5 Rating