Schimbare Rezervor GPL Auto
inlocuire rezervor GPL
Schimbare Rezervor GPL Auto
ÎNLOCUIRE rezervor GPL

Rezervor GPL

Rezervoarele GPL sunt o parte vitală a sistemului de alimentare cu gaz a unui vehicul echipat cu GPL.

Acestea sunt fabricate din materiale speciale pentru a rezista la presiunea și reacțiile chimice generate de gazul lichefiat. Cu toate acestea, în timp, chiar și cele mai bune rezervoare se uzează și trebuie înlocuite. Euro Auto Service este specializat în servicii de reparații, diagnostic și instalare GPL, inclusiv înlocuirea rezervoarelor GPL uzate sau expirate.

Imaginea prezinta un rezervor cilindric pentru instalatii GPL auto. Acest tip de rezervor este perfect pentru cei care doresc sa optimizeze spatiul din portbagajul masinii, dar fara a face compromisuri la capitolul siguranta si performanta. Rezervorul cilindric este conceput din materiale de calitate superioara, fiind astfel durabil si fiabil in utilizare. In plus, acesta ofera o capacitate generoasa de depozitare a gazului lichefiat, astfel incat sa puteti calatori linistit si fara griji.

Valabilitatea rezervorului GPL

Un rezervor GPL sau o butelie GPL este un recipient special conceput pentru a stoca GPL la o presiune specifică, fiind fabricat din materiale de înaltă calitate, precum oțel inoxidabil sau aluminiu, pentru a asigura durabilitatea și siguranța adecvată. Pe aceste rezervoare este inscripționată pe o plăcuță sudată data de omologare, în formatul LL/AAAA, reprezentând luna și anul certificării inițiale. La unele modele noi de rezervoare poate fi înscrisă și data de expirare, dar în majoritatea cazurilor aceasta nu este precizată direct.

Valabilitatea unui rezervor GPL este determinată de normele europene și este de 10 ani. După această perioadă, rezervorul trebuie înlocuit. Această regulă este instituită pentru a minimiza riscul de accidente grave, deoarece rezervoarele mai vechi prezintă un potențial crescut de defecte precum fisuri sau coroziune, care pot duce la scurgeri de gaz.

Verificarea regulată a valabilității și a stării rezervoarelor GPL este crucială pentru siguranța autovehiculului. Acest proces asigură înlocuirea acestora la timp și evitarea respingerii în cadrul Inspecției Tehnice Periodice .Deoarece un rezervor expirat este un defect major, acordați atenție acestui aspect pentru a preveni accidentele și pentru a asigura funcționarea optimă a sistemului de alimentare cu GPL, precum și pentru a nu risca respingerea la ITP.

Euro Auto Service

De ce suntem alegerea potrivita pentru înlocuirea rezervorului GPL?

Când vine vorba de siguranța și performanța autovehiculului dumneavoastră, este vital să luați în considerare toate aspectele și să faceți cea mai bună alegere.

Iată de ce Euro Auto Service este alegerea ideală:

Expertiză și acreditare RAR pentru sistemele GPL

Cu o experiență vastă în instalarea, repararea și diagnosticarea sistemelor GPL, echipa noastră are competența necesară pentru a vă oferi servicii de înaltă calitate.

Suntem o unitate agreata RAR pentru sistemele GPL, respectând cele mai ridicate standarde de siguranță și calitate impuse de către RAR.

Echipamente de ultimă generație

Investim în mod constant în cele mai moderne echipamente și tehnologii pentru a asigura o diagnoză precisă și eficientă a instalațiilor GPL.

Cu ajutorul echipamentelor noastre de vârf, suntem capabili să identificăm și să remediem rapid orice probleme întâmpinate.

Garanție pentru servicii și piese

Toate serviciile noastre sunt susținute de o garanție de calitate.

Toate rezervoarele utilizate sunt certificate UE.

Utilizarea exclusivă a pieselor de schimb de cea mai înaltă calitate asigură performanța și fiabilitatea autovehiculului dumneavoastră.

Expertiză în diagnoza și inspecția sistemelor GPL

Echipa noastră are competența necesară pentru a diagnostica și a remedia majoritatea problemelor întâmpinate în instalațiile GPL din România.

Suntem acreditati să efectuăm ITP pentru autovehiculele cu instalații GPL, asigurându-ne că autovehiculul dumneavoastră trece cu succes această procedură.

Procesul de schimbare rezervor GPL

Indiferent de tipul de instalație GPL auto pe care îl dețineți, procesul de înlocuire a buteliei GPL este similar. În primul rând, va fi necesară o inspecție inițială a instalației pentru a evalua starea acesteia și pentru a stabili costurile operațiunii. Apoi, se va comanda butelia GPL potrivită pentru instalația dumneavoastră.

Înlocuirea rezervorului

În timpul operațiunii de schimbare a buteliei GPL, echipa noastră de la Euro Auto Service va lucra cu atenție și profesionalism pentru a asigura înlocuirea corectă a buteliei. Această etapă poate dura în jur de o oră și jumătate, dar durata exactă poate varia în funcție de tipul de rezervor pe care îl aveți și de alte adaptări necesare instalării acestuia.


Verificarea etanseitatii

Odată încheiată operațiunea de înlocuire a buteliei GPL, urmează testarea și verificarea etanșeității întregului sistem de GPL. Această etapă este esențială pentru a ne asigura că totul funcționează corespunzător și că nu există pierderi de gaze.

Costuri schimbare butelie GPL

Prețul operațiunii de înlocuire a buteliei GPL auto începe de la 700 RON, montajul fiind inclus în preț. Este important să rețineți că prețul poate varia în funcție de tipul de instalație pe care o aveți și de particularitățile acesteia. În orice caz, echipa noastră de la Euro Auto Service va fi întotdeauna transparentă cu privire la costurile implicate și vă va oferi un deviz detaliat înainte de a începe operațiunea de înlocuire a buteliei GPL auto.


Garanția calității

Dacă sunteți în căutarea unei înlocuiri de butelie instalație GPL auto, echipa noastră de la Euro Auto Service este aici pentru a vă ajuta. Vom face tot posibilul pentru a asigura o înlocuire eficientă și sigură a buteliei GPL auto, astfel încât să puteți să vă bucurați în continuare de toate avantajele utilizării unui sistem de propulsie pe gaz.

Ai butelia GPL Expirata?

Suntem specialiști în sisteme GPL și putem să îți oferim servicii de înaltă calitate. Echipați cu echipamente de ultimă generație și având agreare RAR, diagnosticăm și înlocuim butelia GPL expirată în condiții optime de siguranță.

De asemenea, pentru un proces complet, îți sugerăm să combini schimbarea buteliei cu Inspecția Tehnică Periodică și cu revizia GPL.

Vechime

Rezervoare inlocuite

ITP-uri efectuate

Pret Butelii GPL AUTO

Nu ezitați să ne contactați pentru o evaluare personalizată și un preț exact. Deși oferim prețuri estimative online, cel mai bun mod de a primi un preț precis și adaptat nevoilor dumneavoastră este să vă prezentați la punctul nostru de lucru. Astfel, putem inspecta amănunțit instalația GPL și rezervorul dumneavoastră actual.

Rezervor cilindric

≥700 RON

Rezervor toroidal interior

≥900 RON

Montajul inclus
Verificare etanșeitate
Rezervor compatibil
Certificat conform EU

Rezervor toroidal exterior

1100 RON

Montajul inclus
Verificare etanșeitate
Rezervor compatibil
Certificat conform EU

Alege Euro Auto Service si Statie ITP Constanta CT060!

Înlocuirea Rezervorului GPL – Tot ce trebuie să știi

Valabilitatea Rezervorului GPL

Conform RNTR 6, rezervorul de GPL pentru instalațiile auto are o valabilitate de maximum 10 ani de la data fabricației, notată pe placută și etichetă. Verificarea se face de R.A.R. și stațiile I.T.P. autorizate, la înmatriculare, înscriere inst. GPL în cartea auto sau I.T.P. Dacă expiră, trebuie înlocuit cu alt rezervor conform și atestat prin Certificatele de Conformitate emise de R.A.R.

Procedura de Înlocuire

Înlocuirea rezervorului GPL trebuie realizată doar de către un service autorizat pentru efectuarea lucrărilor de montaj și întreținere a instalațiilor GPL.

Procedura de înlocuire constă în demontarea rezervorului vechi și montarea celui nou, urmată de punerea în funcțiune și verificarea standard privind etanșeitatea. Este important de reținut că această operațiune trebuie efectuată în baza unei programări prealabile, iar prezentarea la service trebuie făcută cu rezervorul de GPL gol.

Verificarea Conformității

După înlocuirea rezervorului de GPL, autovehiculul și documentele eliberate de service-ul autorizat trebuie prezentate la Reprezentanța R.A.R. sau la stația I.T.P. pentru a se verifica conformitatea atât a produsului cât și a montajului.

Service-ul autorizat va elibera comanda de lucru care atestă faptul că lucrarea a fost efectuată de o unitate autorizată R.A.R. și un certificat de calitate și garanție care atestă că produsul este unul conform. În acest fel, vei fi sigur că instalația ta GPL funcționează corespunzător și în deplină siguranță.

Similar Posts