Luni-VineriSambata*(doar ITP)
08:30 - Pana la ultimul client.08:30 - 14:00
0729.440.127 Whatsapp
Programeaza ITP!

Statie ITP in Constanta!

Statie ITP si Service Auto va sta la dispozitie pentru  efectuarea in conditii de siguranta maxima si rapiditate inspectia tehnica periodica (ITP) pentru autovehiculele/ autoutilitarele cu masa maxima autorizata de 3.5 tone, in Constanta si zonele limitrofe.


Avem posibilitatea de a rezolva unele defecte majore sau periculoase pe loc, in functie de programarile existente, pentru a reduce posibilitatea respingerii autovehiculului la ITP.

Pret ITP Constanta

In functie de categoria autovehiculului, statia noastra ofera urmatoarele tarife, toate preturile *nu includ  TVA:

ITP

M1 Taxi

Transport Alternativ

RON*

99

Alerta ITP inclusa

ITP

Autoturism M1 cu

Masa <3.5 Tone

RON*

129

Alerta ITP inclusa

ITP

Autoturism M1 cu

 4X4

RON*

169

Alerta ITP inclusa

ITP

Autoutilitara N1

MTMA <3.5T

RON*

169

Alerta ITP inclusa

Ce Inseamna o Inspectie Tehnica Periodica?

ITP-ul sau inspecția tehnica periodica reprezinta o verificare tehnica periodica și obligatorie a mașinii ce presupune următoarele operații:

 • Identificare autovehicul
 • Fotografiere autovehicul
 • Verificare faruri, instalatie electrica, noxe
 • Verificare frane
 • Verificare jocuri, aspect general

 • Fotografiere finala(dupa caz)
 • Introducere date in calculator
 • Completare C.I. in anexa
 • Completare date in registrul de evidenta itp
 • Eliberarea documentelor autovehiculului.

Acte necesare pentru ITP

Pentru efectuarea Inspectiei Tehnice Periodice, Registrul Auto Roman necesita utilizatorii sa se prezine cu urmatoarele documente:

 • Cartea de identitate a autovehiculului.In cazul in care autovehiculul este in leasing, sau inregistrat pe societatea comerciala se admite copia cartii de identitate cu stampila in original.
 • Certificatul de inmatriculare al autovehiculului.
 • Cerere pentru efectuare ITP, completata la receptie

NU este necesara cartea de identitate a proprietarului si nici ASIGURAREA RCA.

Nu se pot face reverificari pentru autovehicule respinse la alte statii ITP decat cu aprobarea RAR, iar in cazul unei reveniri (un autovehicul ce nu trece de parametrii impusi) nu se poate circula pe drumurile publice din Romania.

Intrebari Frecvente


Conform Codului Rutier aceasta fapta se incadreaza in clasa IV de sanctiuni insemnand intre 9 si 20 puncte de amenda, se poate retine si certificatul de inmatriculare de catre Politia Rutiera, caz in care ITP-ul va fi efectuat doar in reprezentantele Registrului Auto Roman.
Nu. Orice persoana poate prezenta autovehicului, daca poseda actele necesare, mentionate mai sus.

In cazul in care certificatul de inmatriculare este retinut sau pierdut se poate efectua ITP doar in reprezentantele RAR.

In  talonul autovehiculului la secțiunea anexa, este înscrisa data pana la care autovehiculul are ITP valabil, inclusiv pana la ora 23:59 din ziua înscrisă pe talon.

Din păcate programul informational al Registrului Auto Roman nu funcționează duminica în toată țara. Ultimul ITP care se poate face în weekend este Sâmbăta la ora 13:30, apoi accesul este restricționat național.

Din pacte NU exista nici o stație ITP deschisa Duminica, implicit nici una cu program NON-STOP, de aceea  va recomandam sa efectuați o programare în prealabil.

Efectuati o programare online sau telefonica. ITP este necesar doar in cazul cand se circula pe drumurile publice, daca nu utilizati autovehiculul acesta nu este obligatoriu.

In cazul in care ITP este valabil, insa Politia nu a mentionat in certificat, va trebui sa va deplasati la ultima statie ITP in care a fost efectuat pentru eliberarea unui duplicat. De mentionat este faptul ca nu se va extinde perioada valabilitatii acestuia.
Statia noastra are deschis de Luni - Vineri 08:00-20:00 iar sambata 08:00-14:00. Va asteptam cu placere.

Normativele legislative nu specifica un termen pentru aceasta, așadar îl puteți efectua când doriți dumneavoastră.

Timpul minim pentru efectuare verificărilor este de 20 de minute, expectație fiind faptul ca Registrul Auto Roman își rezerva dreptul de a reverifica autovehiculul ce ar putea prelungi durata acestuia cu pana la 40 de minute în plus.

Nu uita de inspectia tehnica periodica!

Efectueaza o programare acum!

Programeaza ITP Online

DD slash MM slash YYYY
Data dorita a programarii

Programeaza ITP telefonic

Click pe butonul de mai jos pentru a efectua programarea inspectiei tehnice periodice.

Program ITP

Luni - 08:00 - 20:00

Marti - 08:00 - 20:00

Miercuri - 08:00 - 20:00

Joi - 08:00 - 20:00

Vineri - 08:00 - 20:00

Sambata - 08:00 - 14:00

Duminica - Inchis

Verificare ITP Online

Incepand cu anul 2010, Registrul Auto Roman permite soferilor verificarea valabilitatii inspectiei tehnice online, fiind necesare doar seria cartii de identitate a vehiculului sau VIN (vehicle identification number) – seria de sasiu, cea de 17 caractere, ambele informatii fiind incluse si pe CIV si pe talon.

Primul pas este sa intram pe situl Registrului Auto Roman, iar in noua pagina ce se va deschide, in formularul albastru vom completa seria cartii de identitate a autovehiculului sau cea de caroserie, adaugam in dreptul sagetii rosie codul de verificare anti-roboti si apasam pe butonul cauta. Sub formularul pe care am dat click vom avea afisate informatiile din baza de date RAR despre autovehiculul cautat, daca mai are ITP valabil sau nu, implicit aflam si panca cand se mai poate circula cu autovehiculul respectiv pana la urmatoarea inspectie.

De mentionat este faptul ca la autovehiculele noi, valabilitate nu se poate face online, deoarece acestea nu fost supuse unei inspectii tehnice, implicit nu au fost introduse in baza de date nationala.

Iti recomandam ca dupa efectuarea verificarii inspectiei, sa utilizezi Alerta Expirare ITP pentru a fi atentionat cand iti va expira.