Luni-VineriSambata*(doar ITP)
08:30 - Pana la ultimul client.08:30 - 14:00
0729.440.127 Whatsapp
Programeaza ITP!
rampa de injectoare valtek
instalatie gpl landi renzo dacia logan
GPL

Instalatii GPL Constanta

GPL este un combustibil superior benzinei, din punct de vedere al costului scazut de extractie/procesare.

MONTAJ INSTALATIE GPL

In cazul in care doresti sa montezi o instalatie de GPL in Constanta, te poti astepta la un consum maxim cu 10% mai mare decat cel al benzinei, deoarece densitatea GPL este mai mica decat cea a benzinei. Insa daca faci un calcul, vei observa ca vei face o economie in jurul la 40-45%, depinzand in mod direct de numarul de kilometri pe care ii faci. Instalatia GPL este o investitie buna, deoarece amortizarea acesteia se face in aproximativ 3-4 luni (aproximativ 10.000 - 15.000km), numai din diferenta intre pretul benzinei si GPL.

Ca exemplu, daca pretul benzinei este de 5.7 lei/litru si pretul GPL este de 2.9 lei/litru, iar autovehiculul dumneavoastra consuma 10 litri la 100 de kilometrii si circulati cu autovehiculul 15000 de km, faceti o economie de 3765 de lei. In schimb daca circulati aproximativ 2000 de km/luna, ajugeti sa economisiti lunar 502 LEI.

Stiati ca gazul petrolifer lichefiat este un carburant fara benzen, plumb, sulf? Datorita acestui fapt GPL se amesteca extrem de bine cu aerul, rezultand o ardere imbunatatia si fara depuneri. Ca exemplu, noxele emise de o Dacie cu carburator se incadreaza in EURO 2.

Chiar daca pare imposibil, o instalatie GPL este sigura, deoarece componentele sunt verificate si omologate international (TUV - Germania), precum si de catre Registrul Auto Romana, ce elibereaza un certificat pentru instalatia GPL.

Rezervorul GPL este realizat din material de 3,5 - 4 mm grosime, tratat chimic si termic pentru a se evita aparitia de fisuri in caz de accident, este dotat cu grup de supape ce nu permite umplerea recipientului mai mult de 80%, pentru a permite dilatarea gazului la temperaturi mari.

De mentionat ca o masura suplimentara de siguranta, impusa de Registrul Auto Roman, rezervorul GPL trebuie schimbat la 10 ani de la data omologarii acestuia.

Siguranta

Pe langa constructia solida a rezervorului, alte sisteme de siguranta mai cuprind:

- daca se rupe/erodează/cedează o conducta multivalva din ansamblul rezervor-multivalva, simte debitul mare pierdut si se blochează in mod automat, iar astfel se oprește pierderea accidentala de combustibil.

- daca motorul se opreste accidental, eroare umana sau mecanica, sistemul se inchide in automat in 3 puncte (supapa multivalva, supapa vaporizator si rampa de injectoare)

- daca autovehiculul este in caz de incendiu, multivalva are in componenta o supapa de suprapresiune ce nu permite explozia acestuia.

Reparatii instalatii GPL

Euro Auto Service nu doar ofera servicii de revizii si montajul instalatiilor de GPL pe autoturisme, le si repara.

Fie ca este o problema simpla ca schimbul de filtre si reglajul instalatiei de gaz, pana la o problema mai complicata, spre exemplu mers neregulat cand instalatia este comutata pe mod GPL, sau cand aceasta comuta intermitent.

Reparatii instalatii GPL

Poate va pare surprinzator insa unele probleme care apar in timp ce motorul ruleaza pe GPL, nu vin de la instalatia de gaz, deoarece fiind un ansamblu mai complex, este foarte sensibil la sistemul de aprindere (este mai greu pentru bujie sa aprinda un amestec GPL-aer decat un amestec benzina-aer, de aceea sistemul de aprindere trebuie sa functioneze optim), de racire a lichidului (mai precis de incalzirea reductorului, daca reductorul nu se incalzeste corect, acesta nu mai poate vaporiza GPL-ul lichid ce vine din rezervor), precum si la parametrii prin care ECU (calculatorul de injectie) isi stabileste strategia de injectie, insa desigur am intalnit si probleme ce s-au rezolvat printr-o simpla reglare a amestecului efectuat de injector/rampa de injectoare.

Va putem oferi serviciile noastre pentru urmatoarele tipuri de instalatii:

 • STAG (STAG 200, 300,4, QBOX, QNEXT, 200EASY)
 • PRINS AUTO GAS (VSI, VSI V2)
 • LOVATO (SMART, EXR, E-GO)
 • LPGTECH (TechONE, TECHDUO, etc)
 • MILANO
 • FRATELLI
 • LANDI RENZO (montaj OEM de fabrica pe DACIA, VW, SKODA, CITROEN, OPEL), OMEGAS, OMEGAS Direct
 • BRC
 • AG CENTRUM (AG compact, BlueBox, Zenit)
 • AUTRONIC (montaj OEM de fabrica pe Fiat Albea)
 • Zavoli (Bora, Allisei)
 • OMVL
 • Romano (RIS, RISn)
 • CANGAS
 • BRC Sequent24, Sequent54
 • biGAS
 • Stefanelli