Instalație GPL Constanta
Instalație GPL Constanta
rampa de injectoare valtek

Instalatii GPL Constanta

Dacă căutați o soluție eficientă și economică pentru alimentarea mașinii, instalarea GPL-ului în Constanta este o opțiune atrăgătoare. Economisiți bani și reduceți emisiile poluante. Contactați-ne pentru mai multe informații.

Instalație GPL Constanta

MONTAJ INSTALAȚIE GPL

In cazul in care doresti sa montezi o instalatie de GPL in Constanta, te poti astepta la un consum maxim cu 10% mai mare decat cel al benzinei, deoarece densitatea GPL este mai mica decat cea a benzinei. Insa daca faci un calcul, vei observa ca vei face o economie in jurul la 40-45%, depinzand in mod direct de numarul de kilometri pe care ii faci. Instalatia GPL este o investitie buna, deoarece amortizarea acesteia se face in aproximativ 3-4 luni (aproximativ 10.000 – 15.000km), numai din diferenta intre pretul benzinei si GPL.

Ca exemplu, daca pretul benzinei este de 5.7 lei/litru si pretul GPL este de 2.9 lei/litru, iar autovehiculul dumneavoastra consuma 10 litri la 100 de kilometrii si circulati cu autovehiculul 15000 de km, faceti o economie de 3765 de lei. In schimb daca circulati aproximativ 2000 de km/luna, ajugeti sa economisiti lunar 502 LEI.

Stiati ca gazul petrolifer lichefiat este un carburant fara benzen, plumb, sulf? Datorita acestui fapt GPL se amesteca extrem de bine cu aerul, rezultand o ardere imbunatatia si fara depuneri.

Rezervor GPL

Rezervorul GPL este realizat din material de 3,5 – 4 mm grosime, tratat chimic si termic pentru a se evita aparitia de fisuri in caz de accident, este dotat cu grup de supape ce nu permite umplerea recipientului mai mult de 80%, pentru a permite dilatarea gazului la temperaturi mari.

De mentionat ca o masura suplimentara de siguranta, impusa de Registrul Auto Roman, rezervorul GPL trebuie schimbat la 10 ani de la data omologarii acestuia.

Siguranță în exploatare


Siguranța este o prioritate deosebit de importantă în orice vehicul. În plus față de rezervorul solid construit, sunt implementate și alte sisteme care contribuie la asigurarea unei experiențe sigure în exploatare:

Presiune scăzuta

Unul dintre aceste sisteme constă în capacitatea de a detecta și reacționa la pierderile mari de combustibil în cazul în care o conductă multivalvă din ansamblul rezervor-multivalvă se rupe, erodează sau cedează. Atunci când sistemul simte un debit mare de combustibil pierdut, acesta se blochează automat, prevenind astfel pierderile accidentale.

Siguranță în 3 puncte

În situația în care motorul se oprește accidental din cauza unei erori umane sau mecanice, sistemul intră în acțiune automat în trei puncte cheie: prin închiderea supapei multivalvă, a supapei vaporizatorului și a rampei de injectoare.

Supapa multipla

În scenariul nefericit al unui incendiu, autovehiculul este echipat cu un sistem de siguranță adițional. Multivalva dispune de o supapă de suprapresiune integrată, care previne explozia vehiculului în situații critice. Acest aspect este crucial pentru protejarea vieților și a bunurilor în cazul unui incident de incendiu.

Reparații instalații GPL

Euro Auto Service nu doar ofera servicii de revizii si montajul instalatiilor de GPL pe autoturisme, le si repara.

Fie ca este o problema simpla ca schimbul de filtre si reglajul instalatiei de gaz, pana la o problema mai complicata, spre exemplu mers neregulat cand instalatia este comutata pe mod GPL, sau cand aceasta comuta intermitent.

Instalație GPL Constanta

Poate va pare surprinzator insa unele probleme care apar in timp ce motorul ruleaza pe GPL, nu vin de la instalatia de gaz, deoarece fiind un ansamblu mai complex, este foarte sensibil la sistemul de aprindere (este mai greu pentru bujie sa aprinda un amestec GPL-aer decat un amestec benzina-aer, de aceea sistemul de aprindere trebuie sa functioneze optim), de racire a lichidului (mai precis de incalzirea reductorului, daca reductorul nu se incalzeste corect, acesta nu mai poate vaporiza GPL-ul lichid ce vine din rezervor), precum si la parametrii prin care ECU (calculatorul de injectie) isi stabileste strategia de injectie, insa desigur am intalnit si probleme ce s-au rezolvat printr-o simpla reglare a amestecului efectuat de injector/rampa de injectoare.

Va putem oferi serviciile noastre pentru urmatoarele tipuri de instalatii:

 • STAG (STAG 200, 300,4, QBOX, QNEXT, 200EASY)
 • PRINS AUTO GAS (VSI, VSI V2)
 • LOVATO (SMART, EXR, E-GO)
 • LPGTECH (TechONE, TECHDUO, etc)
 • MILANO
 • FRATELLI
 • LANDI RENZO (montaj OEM de fabrica pe DACIA, VW, SKODA, CITROEN, OPEL), OMEGAS, OMEGAS Direct
 • AG CENTRUM (AG compact, BlueBox, Zenit)
 • AUTRONIC (montaj OEM de fabrica pe Fiat Albea)
 • Zavoli (Bora, Allisei)
 • OMVL
 • Romano (RIS, RISn)
 • CANGAS
 • BRC Sequent24, Sequent54
 • biGAS
 • Tartarini
 • Stefanelli
Instalație GPL Constanta
Instalație GPL Constanta
Instalație GPL Constanta
Instalație GPL Constanta