Luni-VineriSambata*(doar ITP)
08:30 - Pana la ultimul client.08:30 - 14:00
0729.440.127 Whatsapp
Programeaza ITP!

Cat costa

Revizia GPL?

Fie ca esti deja posesor al unei masini cu LPG sau te gandesti sa faci trecerea la aceasta varianta mai economica de combustibil, una dintre intrebarile cele mai frecvente pe care o auzim este: cat costa revizia LPG?

Chiar daca pare o intrebare simpla, raspunsul nu este atat de usor de dat, deoarece costul poate varia foarte mult in functie de mai multi factori.

Ce se inlocuieste la revizia GPL?

In primul rand, trebuie sa stim ce presupune revizia GPL. In cadrul acestei operatiuni, se verifica si se inlocuiesc urmatoarele componente ale sistemului:

 • Filtrul de lichid (prin care trece gazul lichefiat inainte de a ajunge la vaporizator) este inlocuit - poate fi incorporat in vaporizator sau poate fi pozitionat pe o supapa solenoida de-a lungul liniei de alimentare.
 • Se verifica linia de alimentare pentru a identifica eventuale obstacole si se curata, daca este necesar.
 • Se inlocuieste filtrul de gaz (LPG-ul, dupa ce absoarbe caldura de la vaporizator, isi schimba starea si devine gazos) - este pozitionat dupa vaporizator si inainte de colectorul injectorilor si senzorul de presiune, pentru a-i proteja.
 • Se verifica etanseitatea sistemului LPG.
 • Se verifica integritatea cablajului electric pentru comutarea supapelor solenoide.
 • Se reseteaza intervalul de service sau se efectueaza calibrarea, dupa caz.

Ce mai poate fi verificat in cadrul reviziei?

In functie de producator, pot exista si alte operatiuni adiacente celor mentionate mai sus, cum ar fi:

 • Demontarea unor componente pentru a avea acces la inlocuirea filtrelor.
 • Demontarea supapei solenoide, daca aceasta este instalata intr-un mod care face imposibil de inlocuit filtrul de lichid.
 • Inlocuirea colierelor si/sau a suruburilor de fixare.
 • Deblocarea/inlocuirea diverselor componente care fac parte din calea filtrului.
 • Verificarea si calibrarea senzorului de nivel al rezervorului GPL

Identificarea instalatiei GPL

Inainte de a putea estima costul reviziei GPL, este important sa stim exact ce fel de instalatie GPL avem in masina.

In functie de tipul de instalatie si de producator, costurile pot varia semnificativ.

De exemplu, daca avem o instalatie GPL montata din fabrica, aceasta va necesita o revizie mult mai frecventa si mai costisitoare decat o instalatie GPL moderna de ultima generatie si montata aftermarket. De asemenea, daca avem o masina cu o motorizare puternica, este posibil sa avem nevoie de o instalatie LPG mai performanta, ceea ce poate creste si costurile reviziei, numarul filtrelor de multe ori se dubleaza.

Cat costa o Revizie GPL?

In general, costul unei revizii LPG poate varia intre 150 si 600 de lei, in functie de producatorul instalatiei, de tipul de masina si de necesitatile specifice ale acesteia. Este important sa verificam cu atentie oferta fiecarui service auto si sa discutam cu mecanicii despre ceea ce presupune revizia LPG pentru masina noastra, pentru a evita orice surprize neplacute in ceea ce priveste costurile.

Este important de mentionat ca, chiar daca revizia LPG poate parea costisitoare, aceasta este extrem de importanta in asigurarea sigurantei si bunei functionari a masinii si trebuie efectuată cu grijă și profesionalism într-un service autorizat. Daca sistemul GPL nu este verificat in mod regulat, acesta poate duce la pierderea de putere a motorului și la consum crescut de combustibil.

Trebuie subliniat faptul că revizia GPL este esențială pentru asigurarea siguranței și funcționării optime a mașinii noastre. De aceea, efectuarea reviziei GPL de către un specialist autorizat este cu mult mai eficientă decât încercarea de a o realiza singur și a risca deteriorarea componentelor importante, cum ar fi senzorii de presiune sau rampa de injectoare, care pot duce la un consum și un mers neregulat.